Kiemelt Sport

Nem vette fel a szivárványszínű mezt az orosz jégkorongozó

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban, az NHL-ben, kisebb botrányt okozott az orosz jégkorongozó Ivan Provorov azzal, hogy nem volt hajlandó” állást foglalni a diszkrimináció ellen”.

Nem vette fel a szivárványszínű mezt.

A Philadelphia Flyers keddi, Anaheim Ducks elleni 5-2-es győzelme előtt a hazai Flyers különleges szivárványszínekkel díszitett mezben melegített a philadelphiai Pride Night rendezvény részeként, az LMBTQ közösség tiszteltére. A mezeken kívül voltak szivárványszínű szalagba tekert ütők is, és a Wells Fargo Centert is különféle szivárványszínű szimbólumok díszítették.

Provorov azonban (orosz) ortodox vallására hivatkozva nem volt hajlandó felvenni a szivárványszínű mezt: „Hű maradok magamhoz és a vallásomhoz. Ennyit szeretnék mondani erről” – mondta a játékos szűkszavúan.

A Flyers edzője, John Tortorella a döntése ellenére hagyta játszani a 26 éves Provorow-t, sőt, kiállt mellette: „Csak hű maradt önmagához és a vallásához” – mondta Tortorella.

Természetesen a liberális média azonnal támadásba lendült az orosz hokis ellen, az LMTQ közösség ellenségének nevezték, belekeverve I.Kirill pátriárkát az orosz orosz ortodox egyház fejét és Oroszországot, sőt, az ukrajnai háborút is. Megszólalt a Flyers két játékosa, James van Riemsdyk és Scott Laughton, akik  kiemelkedő támogatói az LMBTQ közösségnek, és létrehoztak egy programot a philadelphiai körzetben élő meleg fiatalok támogatására. Ők a közösségi médiát is bírálták, illetve szerintük a philadelphiai csapat aláásta saját homofóbia-ellenes kampányát azzal, hogy engedett Provorovnak, így egy LMBTQ-ellenes játékos „kifejezhette gyűlöletét”.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább