Sport

Nem utazhatnak vendégszurkolók a szeptemberi VB-selejtezőkre

Miközben az EU, covid-igazolvánnyal engedi az utazást, a labdarúgó-maffia nem…

A Magyar Labdarúgó-szövetség szerda déli közlése szerint a FIFA és az UEFA közös döntése értelmében a szeptemberi világbajnoki selejtezőkön nem lehetnek jelen vendégszurkolók, azaz a magyar válogatottat nem kísérhetik el a drukkerek az Albánia elleni szeptember 5-i mérkőzésre Tiranába. (Itt Európában ugye codiv-igazolvánnyal lehet utazni, az EB-n minden ország maga dönthette el, hogy mennyi szurkolót enged be, most az UEFA (és a FIFA) nem enged egyet sem. )

A hazai labdarúgó-szövetség közösségi médiában közzétett bejegyzése szerint a szeptemberi világbajnoki selejtezőkön nem vehetnek részt a vendégcsapatok szurkolói, azaz, nemcsak a magyar szurkolók nem vehetnek belépőt a tiranai mérkőzésre, de a szeptember 2-i budapesti Magyarország–Anglia találkozón sem lehetnek angol, valamint a szeptember 8-i meccsen andorrai drukkerek.

Noha az MLSZ közlésében nem szerepel, de a szurkolók utazását korlátozó intézkedés meghozatalára minden bizonnyal a koronavírus-járvány miatt került sor.

A magyar válogatott szövetségi kapitány a tervek szerint augusztus 25-én hirdeti ki a három szeptemberi mérkőzésre a válogatott keretét.

VB-SELEJTEZŐK
AZ I-CSOPORT SZEPTEMBERI PROGRAMJA
4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45: MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45: Andorra–San Marino
20.45: Lengyelország–Albánia

5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00: Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00: Anglia–Andorra
20.45: San Marino–Lengyelország

6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45: MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45: Lengyelország–Anglia
20.45: Albánia–San Marino

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább