Kiemelt Külföld

Nem térdeltek a skót rögbisek, botrány lett belőle

Ha nem BLM térdelsz, rasszista vagy…

Szombaton hazai pályán fogadta az angol rögbiválogatott Skócia csapatát a Hat Nemzet bajnokság keretein belül. A mérkőzés a kötelező BLM térdeléssel kezdődött, de mindkét csapatban voltak olyanok akik nem térdeltek le.

A skót csapatban csak négy játékos térdelt. Angliában erre rögtön botrány is lett, a média neki esett a játékosoknak. A skót szövetség azonban kiállt a játékosok mellett, mondván a Rögbi Világszövetségtől csak olyan utasítás érkezett, hogy egy perc csenddel kell tiltakozni a rasszizmus ellen, a játékosok maguk döntenek, dönthetnek arról, hogy ezalatt térdelnek e vagy sem. Emellett a skót szövetség kijelentette, hogy a játékosok elkötelezettek a rasszizmus elleni fellépés mellett.

Természetesen a médiának ez nem volt elég, sorra jelennek meg a publikációk, egy negatív folyamat kezdetét látják, egy közelgő vihart. Egyébként a Wales-Írország mérkőzésen sem volt térdelés, azért sem, mert az egyperces néma megemlékezés sem volt előírva a szövetség által.

Ami az angol válogatottat illeti, a játékosainak többsége letérdelt, azonban akadtak olyanok, akik nem tették meg.

Köztük volt Billy Vunipola is. Az egyébként színesbőrű Vunipola már tavaly beszélt a térdelős őrületről, hitével indokolta, azt hogy ő miért nem csinálja.

Amit én láttam a mozgalom működéséből az nem igazodik ahhoz, amiben én hiszek. Templomokat és bibliákat gyújtanak fel. Ezt nem támogathatom. Színes bőrű ember vagyok, de még inkább Jézusnak az embere. Sőt, mindenekelőtt Jézus embere vagyok! Elfogadom, hogy ha az emberek mást gondolnak, mást tesznek a saját életükkel, nem az én dolgom őket megítélni, ezt majd Isten fogja megtenni” – jelentette ki.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább