Külföld

Nem muszlimmal jár az iskolás lány, ezért egy csoport akart rátámadni

Lyon középiskolájában…

Egy kisebb csoport (több felnőttel) jelent meg a franciaországi Lyon egyik középiskolájánál, hogy megtámadjanak egy muszlim diáklányt, amiért egy nem muszlim fiúval jár. Az iskola biztonsági szolgálatának sikerült megakadályoznia, hogy a lánynak bántódása essen, az Actu Lyon információi szerint azonban a családot is érték fenyegetések.

A két tinédzser családjának nincs ellenvetése a fiatalok érzéseivel kapcsolatban, ez azonban „nyilvánvalóan elviselhetetlen egy csomó iszlamista gengszter számára”, fogalmazott Laurent Wauquiez, az Auvergne-Rhône-Alpes régió elnöke.

Ami történt, rendkívül komoly, jelentette ki. Elmondta, egyértelmű, hogy egy megfélemlítő manőverről van szó, egy kisebb csoport részéről, akiknek az a célja, hogy saját iszlamista felfogásukat rákényszerítsék a társadalomra. Mint mondta, fel kell lépni ellenük, és világossá tenni, hogy „itt nincs helyük”.

Az Actu Lyon információi szerint az utolsóéves lány panaszt tett a rendőrségen, és jelenleg egy biztonságos helyre vitték. (V4NA)

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább