Belföld

Nem mehetett a női öltözőbe a transznő alkalmazott, a Háttér Társaság asztalra csapott

olvasási idő:1 perc, 42 másodperc

Elmarasztalták a munkáltatót…

Közleményt adott ki csütörtökön reggel az LMBTQ-jogokkal is foglalkozó Háttér Társaság- írja a 24.hu.  Eszerint az alapvető jogok biztosa megállapította: egy munkáltató megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, amikor nem biztosította egy transznemű munkavállaló számára a nemi identitásának megfelelő munkahelyi öltöző- és mellékhelyiség-használatot.

Az esetleírás szerint a munkavállaló, akit Petra néven neveznek meg, már évek óta dolgozott a munkahelyén, amikor transznemű nőként coming outolt, majd nemi megerősítő műtéten is átesett.(Hogy ez pontosan mi, azt nem írták, de lehet az is, hogy “csak” melleket kapott az illető, de alul nem történt változás.)

Mint írják, ezután több alkalommal kérte munkáltatóját, hogy a továbbiakban a női öltözőt és mellékhelyiséget használhassa, de a munkáltató ezt megtagadta.

A munkavállalónak azonban nem csak az elutasítással és a férfi mosdó kötelező használatával kellett megbirkóznia: a munkáltató ugyanis szavazást kezdeményezett a női munkavállalók körében arról, hogy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy a továbbiakban a transznemű munkatársuk is a női mosdót és öltözőt használhassa. A munkatársak többsége ezt leszavazta, így a munkáltató ismételten felhatalmazva érezte magát arra, hogy megtagadja a női öltöző és mosdó használatát – írták. A transznemű sértett emiatt a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálatának segítségével az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatóságához fordult.

A hivatal a vizsgálat során megállapította, hogy a munkavállalót hátrány érte azáltal, hogy a munkáltatója nem biztosította számára a nemi identitását figyelembe vevő öltöző- és mellékhelyiség-használatot, illetve ennek érdekében semmilyen intézkedést nem tett.

A vizsgálat során figyelembe vették azt is, hogy a sértett már több éve jelezte a munkáltatónak, hogy a női mosdót és öltözőt kívánja használni, így kellően hosszú idő állt rendelkezésére a megfelelő feltételek biztosítására. A hivatal emellett nem fogadta el a munkáltatónak azt a védekező érvelését, hogy a mosdóhasználat elutasítására a többi munkavállaló véleménye miatt volt szükség. A határozatban elrendelték a jogsértő állapot megszüntetését, és kötelezték a munkáltatót, hogy valamilyen módon biztosítsa a transznemű munkavállalója számára a nemi identitását figyelembe vevő öltöző- és mellékhelyiség-használatot.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság megszüntetése után 2021 januárja óta az ilyen ügyekben a Alapvető Jogok Biztosának Hivatala jár el.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább