Belföld

Nem bízták a véletlenre: súgógépről mondta el beszédét Márki-Zay Péter

Nem bízták a véletlenre: súgógépről mondta el beszédét Márki-Zay Péter

Románia mindenben megelőzött minket, de ha győznek, nőni fog az átlagéletkor – hangzott el Márki-Zay Péter kampánybeszédében.

baloldal miniszterelnök-jelöltje bár évtized értékelőt ígért, beszédében mégis inkább a 2018-ban megalakult negyedik Orbán-kormányt kritizálta.

Az első harminc percben Márki-Zay lényegében csak Orbán Viktorról beszélt.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint Románia „elhúzott mellettünk gyakorlatilag mindenben 2010 óta”. Orbán Viktor gyalázása és Románia dicsérete után csupán beszéde utolsó tíz percében jutott idő választási ígéretekre, mint amilyen a családi pótlék megduplázása, a minimálbér adójának csökkentése, valamint, hogy a magánegészségügyet is ingyenesen elérhetővé teszik bizonyos esetekben, ha ők alakíthatnak kormányt április 3-a után. Szerinte a magyaroknak hosszabb lesz a születéskor várható élettartamuk is egy baloldali fordulat esetén.

A rendezvényen mind a hat összefogott baloldali párt részt vett, de úgy tűnhetett, hogy a két legerősebb párt, a DK és a Jobbik üzent Márki-Zay Péternek.

Jakab Péter be is szólt a szervezőknek, hogy nem fog 3 percben évet értékelni: ennyit kaptak felszólalásukra a pártelnökök. Gyurcsány Ferenc pedig nem jelent meg az eseményen, helyette felesége, Dobrev Klára szólalt fel a DK nevében. A Jobbik és a DK képviselői pedig láthatóan nem viselték a Márki-Zay Péter mozgalma által viselt kék szallagot.

Fotó: Bennfentes

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább