Kiemelt Külföld

Nem-bináris zászló a mannheimi városházán

olvasási idő:1 perc, 17 másodperc

Nemsokára itthon is láthatjuk a harmadik nem zászlóját…

A nem bináris emberek július 14-i nemzetközi napja alkalmából Mannheim városa – elsőként Németországban – a szolidaritás jeleként négy nem bináris Pride-zászlót tűzött ki a városházán. (Itthon karigeri meg patkánymüller csúnyán lemaradt, csak az LMBTQP összefoglaló szivárványszínű zászlóját tették ki ide meg oda, addig a haladó nyugaton már kihelyezik külön az L, kölön az M, külön az összes többi izé saját zászlóját.)

“Mannheim városának fontos az esélyegyenlőség minden ember számára” – mondta két LMBTI-képviselő, Margret Göth és Sören Landmann a hétfőn már kibontott zászlókról. “A nem-bináris, transz- és inter- emberek problémáinak láthatóvá tétele és a velük való szolidaritásunk kinyilvánítása ezért számunkra magától értetődő.”

A Nemzetközi Nem-bináris Emberek Napját 2012 óta ünnepelik július 14-én. A dátumot azért választották, mert pontosan a március 8-i nőnap és a november 19-i férfinap közé esik. Az oktatás és a média révén célja, hogy felhívja a figyelmet a nemi identitásukban a “férfi és nő” bináris kategóriáktól eltérő (harmadik nemű) emberek láthatóságának hiányára és megkülönböztetésükre.

A Nonbinary Pride zászló négy vízszintes, azonos méretű csíkot tartalmaz sárga, fehér, lila és fekete színben. A sárga csík a binaritáson túli nemet jelképezi, a fehér csík az összes nemet, a lila csík a női “rózsaszín” és a férfi “kék” keverékét, a fekete csík pedig a nemek hiányát jelképezi.

Hogy mi ez a nembináris valami, a wikipédián itt olvasható, de valami olyan dolog, hogy valaki egyszer férfi egyszer nő, vagy férfi,de egy picit nő illetve nő, de egy picit férfi meg a többi követhetetlen agymenés…

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább