Belföld

Nagy István: minden eszközzel megvédjük a gazdák érdekeit

A kormány stratégiai partnerként tekint a gazdákra, és minden eszközzel megvédi az érdekeiket. Az agrárminiszer kiemelte, hogy háromszor több forrás áll a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére, mint korábban.

Az európai agrárpolitika még sohasem volt ennyire a szélsőséges zöld ideológiákkal átitatva – jelentette ki Nagy István agrárminiszter hétfőn, Kalocsán az agrár országjárás keretében szervezett fórumon a tárca közleménye szerint.

Ezért határozottan vissza kell utasítani azt a sértést, hogy a klímaváltozásért a gazdálkodók a felelősek.

„Brüsszel nem kockáztathatja az élelmezés-biztonságot az elhibázott intézkedéseivel”– írták.

A miniszter elmondta a mindennapi kenyér biztosításának a feltétele a gazdálkodók kezében van, éppen ezért jár nekik a segítség és a védelem – írja a VG. Ha nem óvjuk meg az uniós piacot, ha ellenőrizetlenül és kontrollálatlanul szabadítják rá az EU-ra az Ukrajnából érkezett mezőgazdasági termékeket, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek, hiszen nem csak az élelmezés-biztonság, hanem a termelők megélhetése, Európa jövője is veszélybe kerülhet.

Nagy István leszögezte, a kormány stratégiai partnerként tekint a gazdákra, éppen ezért háromszor több forrás áll a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére, mint korábban. Ezt támasztja alá az is, hogy tavaly rekordnak számító, összesen több mint 1300 milliárd forint támogatáshoz jutottak hozzá a gazdálkodók.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább