Belföld

Nagy Ervin „emberi nosztalgiát” érez a Kádár-rendszer iránt

„Nehogy már nekem ilyen kislányok sikítsanak a Megafonon keresztül, hogy jól megkapta” – mondta saját kiütése kapcsán a színész.

Nagy Ervin, Jászai Mari-díjas magyar színész, szinkronszínész, televíziós személyiség és producer volt az Újbuda Televízió vendége. A műsorban többek között szóba került a Zámbó Jimmy életéről szóló sorozatban játszott szerepe, valamint a nemrég, november 10-én bejelentett, a művész életéről szóló interjúkönyv.

Negy Ervin a műsor elején kijelentette, hogy az ember felnövéstörténetét, és a szocializációját mindig is nagyon fontos dolognak tartotta. Úgy látja, hogy a pszichét érő első tizenöt év az markánsan meghatározza az embert. Kiemelte, hogy ő a kádári rendszerben nőtt föl, és ugyan nincs benne kádári nosztalgia, de emberi nosztalgia van, méghozzá „abból a szempontból mennyivel közelebb álltak az emberek egymáshoz, mennyivel segítőkészebbek voltak, mennyivel egyelőbb volt a társadalom”.

NAGY ANNAK A MEGGYŐZŐDÉSÉNEK IS HANGOT ADOTT, HOGY SZERINTE EKKORIBBAN SOKKAL IGAZSÁGOSABB VOLT AZ ÉLET.

A színész elmondta: szeretné tovább örökíteni azokat az értékeket, amelyeket gyermekkorában kapott, kötelességének érzi, hogy jelezze, „folyamatos hazugságban élünk”.  Szerinte, ha azt akarjuk, hogy a gyerekeink nézzenek Pintér Bélát és olyan alkotásokat, amelyek kulturálisan előre viszi őket, akkor a társadalomnak kell tennie, „ugyanis a Fidesztől nem számíthatnak segítségre”.

A műsorban szóba került a magyar nyilvánosságban mostanában felkapott RTL-es, Sztárbox nevezetű műsor is, ahol Nagy Ervint az első fordulóban kiütötte Árpa Attila. Föltették a kérdést Nagynak: ha ennyit beszél a magaskultúráról, akkor mégis mit keres egy olyan műsorban, mint az RTl celebverekedős showja. A színész elmondta, hogy nagyon szeret bokszolni, szerinte erre nem úgy kell tekinteni, mint egy kereskedelmi termékre, amit néznek, mert „ez a modern kori gladiátorharc”. „Meg, hú hátha megverik a Nagy Ervint, a Bohár Dániel alig várta” – fogalmazott. Hozzátette: „ezt mindenki nézi”, amiből sok-sok piaci pénzt beszed a csatorna. Mint mindent, ezt is  egy kicsit komplexen kell kezelni, ráadásul egész életében el akart egy ilyenen indulni, derült ki Nagy válaszából.

„Én egy másodpercig sem bántam meg, és hozzá teszem, nekem ők a kenyéradó gazdáim. Ez piaci pénz. […] A politika húzta be ezt a dolgot. Mert jó nézni, hogy téged megvernek. Mondják ezt azok a fiúk és lányok, akik kilóra meg vannak véve és soha életükben egy lányt nem bírtak megvédeni a diszkóban. Nehogy már nekem ilyen kislányok sikítsanak a Megafonon keresztül, hogy jól megkapta” – mondta Nagy.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább