Sport

Nagy Ádám: kötelező az EB-részvétel

Izgalmas, jó csoportba került a magyar válogatott, amellyel szemben az elmúlt évek sikeres szereplése miatt kötelező elvárás lett a EB-részvétel.

– emelte ki az AC Pisa válogatott középpályása, Nagy Ádám az M1 aktuális csatornának.

„Ódzkodnék azonban olyanokat mondani, hogy álomsorsolás, mert tisztelni kell az összes ellenfelet, és azt se felejtsük el, hogy azért eddig az elmúlt években rendre bajban voltunk, amikor olyan ellenféllel találkoztunk, amellyel szemben az erőviszonyok alapján nyernünk kellett volna” – nyilatkozta.

Hozzátette: bízik azonban abban, hogy mostanra a válogatott már felnőtt ehhez a feladathoz is, és amikor neki kell irányítani a játékot, akkor azt az akadályt is gond nélkül tudja venni. A mostani csoportból ennek kapcsán a bolgárokra és a litvánokra utalt.

Bolla szerint is minimum a továbbjutás

Bolla Bendegúz, a Grasshoppers szélső védője hangsúlyozta, hogy az ellenfelek között olyan nagy név ezúttal nincs a csoportban, mint volt a Nemzetek Ligájában, de ettől függetlenül kemény mérkőzésekre számít, a továbbjutásért pedig igenis meg kell küzdeniük.

„Azt viszont mindenképpen ki kell harcolnunk”

– mondta.

Kiemelte: a szerbeknél vannak sztárok és csapatként is jól muzsikálnak, így a legkeményebb ellenfélként tekint rájuk.

A selejtezősorozatban jövő márciusban, júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben is dupla fordulót rendeznek. Mivel a magyarok ötcsapatos csoportba kerültek, így a tíz forduló során kétszer szabadnaposak lesznek.

Rossi nyilatkozatáról és a selejtezőcsoportokról itt írtunk:

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább