Sport

Nagy a tolongás a 2036-os olimpia megrendezéséért

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke szerint már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os nyári ötkarikás játékok rendezésére.

 

“A verseny már javában zajlik, több mint tíz országból vannak érdeklődők. Négy kontinensről jeleztek rendezési szándékot, és remélhetőleg ez így is marad” – nyilatkozta a sportvezető.

 

Hozzátette, Óceániából nincs jelentkező, de ez érthető, hiszen 2032-ben az ausztráliai Brisbane ad otthont az olimpiának.

 

Bach szerint azért van ilyen sok érdeklődő, mert a NOB komolyan megreformálta a pályázati és a helyszínkijelölési eljárást az elmúlt években.

 

A múlt vasárnap véget ért müncheni multisport Európa-bajnokság sikere miatt napok óta ismét téma Németországban a rendezés. Az országban legutóbb ötven éve, 1972-ben Münchenben rendeztek ötkarikás játékokat, a közelmúltban a hamburgi nyári és a müncheni téli olimpiai pályázat egyaránt a népszavazások miatt bukott el.

 

Thomas Bach leszögezte, soha nem csinált titkot abból, hogy szeretné, ha a hazája ismét házigazda lehetne, ezért is örül, hogy újra szóba került a pályázás lehetősége.

 

A következő három nyári olimpiának sorrendben Párizs, Los Angeles és Brisbane ad otthont. A 2036-os eseményre 2018 óta Mexikó, Indonézia, India, Nagy-Britannia, Katar, Spanyolország, Oroszország, Törökország, Szaúd-Arábia és Egyiptom is nyilvánosságra hozta pályázási szándékát.

 

(MTI)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább