Belföld

Nacsa: beismerés, ha a baloldal továbbra is hallgat a gyanús külföldi pénzekről

Nacsa Lőrinc szerint beismerésnek tekinthető, ha a baloldal továbbra is hallgat a kampányába érkező gyanús külföldi pénzekről. A KDNP frakcióvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy továbbra sem tudni, milyen külföldi pénzek vándoroltak a baloldal kampányába.
A Bajnai Gordon volt miniszterelnök és “külföldi haverjai” által vezetett, adathalász cégháló tulajdonosainak sajtóhírek szerint offshore kapcsolataik is vannak – fogalmazott Nacsa, hozzátéve: Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt bár elismerte korábban, hogy a vacsoráit is fizető Datadat segíti az ellenzéket a kampányban, a feltett kérdésekre nem válaszolt, pedig komoly, akár törvényességi kérdések is felmerültek. Nacsa Lőrinc felszólította Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, Bajnai Gordont és Márki-Zay Pétert, hogy “valljanak színt”.

„Mennyi gyanús külföldi pénz érkezett a baloldal kampányába? Kerültek-e magyar állampolgárok adatai külföldre? Milyen offshore kapcsolatokat vontak be a magyarországi választási kampánya?” – sorolta kérdéseit.

A kormánypárti képviselő szerint a magyar választóknak joguk van tudni, hogy a baloldal megpróbálja-e megkerülni a szigorú kampányfinanszírozási rendszert. Nacsa Lőrinc úgy összegzett, hogy a baloldal további hallgatása beismerésnek tekinthető.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább