Külföld Sport

Náci karlendítés és rongálás miatt vettek őrizetbe angol szurkolókat Münchenben

Nyolc angol szurkolót vett őrizetbe hétfőn a helyi rendőrség Münchenben, többek között náci karlendítés és szállodájuk megrongálása miatt – közölte az M4 Sport a The Guardianra hivatkozva.

A tudósítások szerint München belvárosában három angol drukkert tartóztattak le náci karlendítés miatt, míg egyikük 2000 eurós (közel 800 ezer forintnak megfelelő) kárt okozott a szállodájában, miután elszabadított egy pirotechnikai eszközt. Négy másik a rend őreit inzultálta, illetve közterületen könnyített magán. 

Többségük megúszta egy 200 eurónak megfelelő pénzbüntetéssel, ketten nem tudtak fizetni, így bíróság elé álltak.

A The Guardian szerint hétfőn több müncheni bár is bezárt, ahogy angol drukkerek egyre több csoportja jelent meg a városban, énekelve és zászlót lengetve. Kedden pedig azért nem nyitott ki több hely sem, mert értesültek az olykor kezelhetetlen angol drukkerekkel történt incidensekről. A helyi rendőrséget hétfő este egy olyan helyszínre riasztották, ahol 30 és 50 fő közötti csoport verekedett össze. Mire kiértek, megnyugodtak kedélyek és szétszéledtek.

A lap hozzáteszi, körülbelül 700 rendőrt foglalkoztat a német-angol mérkőzés szombat óta, ezt több, mint amennyire a Bayern München bármelyik mérkőzésén szükség van.

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya külön felhívta a drukkerek figyelmét, hogy botrányos viselkedésük negatív hatással lehet a válogatottra is, ezért arra kérte őket, civilizáltan támogassák a csapatot.

Az UEFA októberben két zárt kapus mérkőzésre büntette az angolokat (ebből egyet két évre felfüggesztve) a tavalyi Eb-döntőn történt szurkolói rendbontások miatt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább