Külföld

Mutatjuk mivel indul az „ukrán” versenyző az Eurovízión

Bár Ukrajna a háború miatt nem rendezheti meg Odesszában a jövő májusi eseményt, címvédőként így is automatikusan a döntőben léphet fel a Tvorchi

– írja a kárpátaljai KárpátHír.

A Tvorchi ma délelőtt aláírta a megállapodást az ukrán jogtulajdonos televízióval, így eldőlt, hogy az együttes a Heart of Steel dalával indul a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyen Ukrajna házigazdaként automatikusan döntős, pedig a háborús helyzet miatt nem rendezheti meg az eseményt. Bár Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt szerette volna, ha az újjáépülő Odessza városa adhat otthont a dalversenynek, végül testvérvárosa, Liverpool kapta meg a lehetőséget.

Az ukrán válogatót másfél héttel ezelőtt Kijevben rendezték meg, ahol a Tvorchi alábbi videón látható és hallható dala egyetlen ponttal előzte meg a második helyezettet – ez az első produkció a jövő májusi mezőnyből, amelyet eddig nyilvánosságra hoztak.

„Bátorságunk lenyűgözi az egész világot, zenénk meghódítja Európát” – ezt üzente Volodimir Zelenszkij, miután a Kalush Orchestra megnyerte a 2022-es Eurovíziót.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább