Sport

Mutatjuk hogy sírnak a német lapok

A Bild a közelgő katari világbajnokságra is utalva azt írta: a csoportelsőség elúszott, a vb-félelem megérkezett…

„Németország 1-0-ra kikapott Magyarországtól, így ebben a versenyben biztosan nem jut be a legjobb négy közé. Ami azonban sokkal fontosabb: pontosan két hónappal a japánok elleni rajt előtt kezdhetünk aggódni a katari vb miatt. Hansi, így nem fog működni!” – fogalmazott az újság.

A lap felemlegette az egyik német labdarúgó, Jonas Hofmann meccs utáni nyilatkozatát is: „Az első félidő nagyon szar volt! Ez kell hogy legyen a mai nap tanulsága számunkra.”

A Kicker szerint hiányzott az átütőerő a Nationalelf játékából.

„A német válogatott először kapott ki Hansi Flick szövetségi kapitány irányításával. Szalai Ádám látványos gólja után nem sikerült kiegyenlíteni” – írta a lap.

A Die Welt többször kiemelte, hogy „fantáziátlan” és „veszélytelen” a német válogatott.

„egy rendkívül gyenge lipcsei szerepléssel a katari tornára vonatkozó reményeit is szertefoszlatta.”

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt emelte ki, hogy ez volt Flick első kudarca, a szakembernek ezúttal nem sikerült győztes taktikával pályára küldenie csapatát.

„Nem működött a szakvezető terve. Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek” – így a lap, illetve hozzátették, hogy amit a német válogatott „Lipcsében mutatott, az inkább hasonlított a hibernációra, mint a téli világbajnokságra.”

Megemlékezett a szerző Szoboszlai megdobálásáról is: „a német szurkolók sokáig kínos csendben voltak, valamint a sarokrúgásnál rengeteg papírlabdát és papírrepülőt zúdítottak a magyarokra, majd finoman fütyültek, amikor Süle és Rüdiger ismét az időt húzta a játéképítés helyett.”

„Mindenesetre a megcélzott csoportelsőség már a múlté – Magyarország négy ponttal előz minket”

– szögezte le a FAZ szerzője.

A Süddeutsche Zeitung szerint a péntek este mutatott forma éppen az ellenkezője volt annak, mint amit a vb-n várnak, Hansi Flick vezetésével a leggyengébb első félidejét produkálta a nemzeti együttes.

„A magyaroktól elszenvedett kijózanító 1-0-s vereség után Németország már nem nyerheti meg a Nemzetek Ligáját” – emelte ki az újság.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább