Sport

Multisport Eb, kajak-kenu: Pupp Noémi és a Bragato, Nagy kettős is aranyérmes

Pupp Noémi Eb-győztes lett női K–1 1000 méteren a Münchenben zajló multisport Európa-bajnokság kajak-kenu versenyének zárónapján, vasárnap. A Bragato Giada, Nagy Bianka kettős női C–2 200 méteren nagy csatában aranyérmet szerzett.

Pupp Noémi aranyérmet szerzett a női K–1 1000 méteres versenyében. Az Atomerőmű SE versenyzőjének nem sikerült a legjobban a rajtja, de 500 méternél már ő állt az élen. Ellenfelei nagyot hajráztak az utolsó métereken, de nem tudták megelőzni, a paksi kajakos sikeresen verte vissza a támadásokat és elsőként ért célba.

Férfi K–2 1000 méteren Noé Bálint és Kulifai Tamás a negyedik helyen végeztek. A magyar hajó gyengébben kezdett, viszont a nagy hajrájának köszönhetően még a dobogóért is harcban volt, a bronzérmes olasz egységet végül nem tudta megelőzni, így a negyedik helyen ért célba.

Ezt követően Bragato Giada és Nagy Bianka női C–2 200 méteren hatalmas csatában aranyérmet szereztek. A magyar párosnak nem indult a legjobban a futam, azonban fokozatosan dolgozták le a hátrányukat és a spanyol hajót beérve, centikkel megnyerték az Európa-bajnokságot.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább