Belföld

Momentum: Megadjuk a transzoknak a nemváltoztatás jogát

olvasási idő:1 perc, 2 másodperc

LMBTQP programmal jött ki a párt…

Bemutatta a Momentum LMBTQ+ programját Fekete-Győr András, a párt miniszterelnök-jelöltje és Donáth Anna, a párt Európa Parlamenti képviselője. A közösségi oldalon közzétett videóban Fekete-Győr András elmondta, hogy öt fő pontja van a programnak:

az azonos nemű párok is fogadhassanak örökbe gyereket;
az azonos nemű párok is házasodhassanak;
szűnjön meg minden homofób rendelkezés Magyarországon;
eltörölik a nem- és névváltoztatás jogát korlátozó harminchármas paragrafust;
az új alkotmányban kiterjesztik a család fogalmát az azonos nemű szülővel rendelkező családokra is.
Fekete-Győr András hozzátette: Európában már számos helyen felismerte azt a politika, hogy nem jó dolog az, ha az egyik embert a másik ellen uszítja.

Mi közösen alkotjuk a magyarságot. A Momentum a legfőbb garanciája annak, hogy az LMBTQ+ közösségek Magyarországon azonos jogokkal rendelkezzenek, mint minden magyar − tette hozzá a párt miniszterelnök-jelöltje.

Donáth Anna a programról azt mondta, hogy ha jogállamiságról és embertelen törvényekről vitáznak Magyarországon és Európában, akkor ne felejtsük el, hogy végső soron emberi sorsokról van szó. A jól működő társadalom alapja az a család, amely elfogad és támogat. Az állam feladata az lenne, hogy megteremtse azt a közeget, ahol mindenki békességben és nyugalomban nevelheti fel a gyermekeit, nem pedig az, hogy gyűlöletet keltsen és megosszon − fogalmazott a politikus.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább