Belföld

Momentum: A magyar kormány cserbenhagyja a kárpátaljai magyarokat

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és parlamenti képviselője, szerint azzal, hogy a magyar kormány blokkolná az Ukrajnának folyósítandó EU-s hitelt, nem csak az ukránokat, hanem a kárpátaljai magyarokat is cserbenhagyja. – olvasható a párt MTI-hez is eljuttatott sajtóközleményében.

„Az EU nem puszira adna kvázi működési hitelt az ukrán államnak, hanem komoly elvárásokat támasztana Európa Ukrajna felé” – kezdi Facebook-bejegyzésében a Momentum politikusa és kiemeli, hogy ennek a pénznek egyik feltétele lenne például – a Fidesz által is emlegetett és sokak által vitatott – ukrán nyelvtörvény felülvizsgálata is.

A parlamenti képviselő szerint a vétó lebegtetése a kormány részéről óriási hiba és csak tovább rombolja az ukrán-magyar viszonyt és elveszi a kárpátaljai magyarságtól is azt, hogy egy szabadabb és demokratikusabb országban tudjanak élni ott, ahol megszülettek.

„Az uniós hitel blokkolása nemcsak az ukrán néppel, hanem a kárpátaljai magyarsággal szemben is bűn” – zárja gondolatait Tompos Márton.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább