Külföld

„Mocskos fehér!” – Fehérellenes rasszista szidalmazás zúdult a francia kapusra a vereség után

Ezt is megéltük, Hugo Lloris francia kapust „mocskos fehérnek” bélyegezték Franciaország Argentína elleni vereségét követően a labdarúgó-világbajnokság döntőjében

Lloris fehérellenes rasszizmus áldozata lett a francia válogatott Argentína elleni büntetőkkel elszenvedett vereségét követően. Mint ismert, Franciaország 4-2-es vereséget szenvedett büntetőkkel a világbajnokság fináléjában.

A mérkőzést követően Lloris-t a közösségi média több száz felhasználója mocskolta, akik kemény szidalmakat szórtak a labdarúgóra, és gyakran használták a „sale blanc”, azaz „mocskos fehér” kifejezést.

„Egyedül a fehér (ember), aki nem végezte el a munkáját. Baszd meg, Lloris!” – írta az egyik felhasználó.

„Lloris 3 gólt kapott és 0 büntetőt fogott meg. Mocskos Fehér” – tette hozzá egy másik.

„Ha nem lenne fehér, esküszöm, soha nem viselte volna a mezt. Ez a fickó túl rossz” – írta egy harmadik a francia kapust célozva, míg egy másik egyetértett vele: „Csak azért kapta meg (a mezt), mert fehér”.

„Az egyetlen fehér a csapatban Lloris, és miatta veszített Franciaország” – állította egy másik.

Egyikük „kibaszott rasszistának” és a „világ legrosszabb kapusának” nevezte Llorist, majd célba vették a fehérek menedzserét, Didier Deschamps-t is, akit „mocskos terroristának” neveztek.

A beszámolók szerint a meccs után rasszista szidalmakat kaptak még a fekete játékosok, Kingsley Coman és Aurélien Tchouaméni is, akik mindketten döntő fontosságú büntetőket hibáztak Franciaország számára a szétlövésben.

A mindkét oldalról elhangzott megdöbbentő megjegyzések jól mutatják, hogy a multikulturális Franciaországban milyen mélyen megosztott a társadalom.

A francia hatóságok egyelőre nem tettek jelentést az incidensekről.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább