Sport

Milák Kristóf világbajnok 200 pillangón

2019 után ismét világbajnok lett 200 pillangón Milák Kristóf.

A budapesti úszó-világbajnokság keddi versenynapján jött az a döntő, amelyiket a leginkább vártuk. Milák Kristóf a négyes pályáról indult csatába, hogy megvédje a három éve megszerzett világbajnoki címét. Öt éve ebben a medencében még 200 pillangón még nem úszhatott, százon lett ezüstérmes.

 

Milák hétfőn a világ idei legjobb eredményével jutott a döntőbe, és az 1:52,39-es idő azt jelentette, hogy jó másfél másodperccel úszott jobbat, mint a japán Honda és a svájci Ponti. Kenderesi Tamás a hetes pályára került. A 22 éves Milák az előfutamban játszadozott az amerikai Juliannel, magára engedte, hogy aztán az utolsó forduló után az hosszon könnyedén lehagyja. Az elődöntőben bevallottan erődemonstrációt akart tartani.

Milák nemcsak a magyar úszók között, hanem az egész világbajnokság egyik legnagyobb favoritjának számított. A tavalyi olimpián sem forgott veszélyben a győzelme, végig uralta a távot, és ahogy a napokban mondta, neki csak a három éve felállított világrekord (1:50,73) az ellenfele. Viccesen szokták is neki mondani a szakemberek, hogy csak egy szimpla magyar csúcsot várnak tőle, semmi más nem kell.

Nagy taps közepette sétált be, olyan tartással, amilyennel senki sem tud bevonulni.

Nem rajtolt extrán, az első ötven után viszont már 47 századdal járt a saját világcsúcsán belül. A százas fordulónál már egy másodperccel, vagyis folyamatosan gyorsult. Ellenfele nem volt, csak az óra. A 150-es fordulónál még javított az idején, a végén egy kicsit lassult, de így is világcsúccsal nyert, 1:50,34-gyel, amiért 50 ezer dollár a jutalma.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább