Sport

Milák Kristóf ezüstérmes 200 méter pillangón

MILÁK KRISTÓF EZÜSTÉRMES
200 MÉTER PILLANGÓN

Milák Kristóf a fő számában, 200 pillangón ezüstérmet nyert, Kós Hubert junior Európa-csúccsal a 4. helyen zárt 200 vegyesen, míg Fábián Bettina hetedik lett 1500 gyorson a Kazanyban zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság pénteki versenynapján. A 100 pillangón és 50 gyorson aranyérmes Szabó Szebasztián az 50 pillangó középdöntőjében is remekelt: Európa-bajnoki rekorddal, a legjobb idővel jutott fináléba.

Az olimpiai bajnok Milák Kristóf az elejétől a végéig a második helyen haladt a fináléban, és nem tudott úgy hajrázni, hogy megelőzze az olasz Alberto Razzettit. A győztes 1:50.24 perccel csapott a célba, Milák ideje 1:51.11 perc lett.

„Nem nagyon beszélhetünk versenyről, mert az első százon begörcsölt a lábam… A jelenlegi állapotomban, s abban a hangulatban, amelyben most vagyok, ez volt a legtöbb. Ezüstérmet szereztem, nem olyan rossz ez, szerintem nincs miért aggódnom. Meg kell tanulnom rövid pályán úszni, hogy ugyanolyan ösztönösen ússzam a kétszáz pillangót, mint az ötvenes medencében” – mondta Milák Kristóf.

Forrás: nemzetisport.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább