Sport

Mihályvári-Farkas Viktória Európa bajnok 400 méteres vegyesúszásban!

Jakabos, Milák és Kovács Benedek ezüstérmes lett…

Mihályvári-Farkas Viktória aranyérmet szerzett a női 400 méter vegyes döntőjében a római úszó Európa-bajnokságon. Jakabos Zsuzsanna a második lett.

A pillangó résztáv után Jakabos az élen fordult, Mihályvári-Farkas az ötödik helyen haladt. A 100 méter hát után Mihályvári-Farkas a második, Jakabos a harmadik volt.

Mellen Mihályvári-Farkas átvette a vezetést, majd gyorson simán tartotta előnyét, és végül elsőként csapott célba. Jakabos pedig szépen ledogozva hátrányát a többiekkel szemben a gyorson egészen az ezüstéremig hajrázott.

„Őszintén szólva reménykedtem a aranyban, mert az enyém volt a legjobb idő délelőtt, és abban az úszásban volt még tartalék – értékelt Mihályvári-Farkas a döntő után az M4 Sportnak. – Kint vagyok a bőrömből, legszívesebben tácolnék egyet, csak nagyon elfáradtam.Leírhatatlan élmény lesz hallgatni a himnuszt.”

VIZES EB, RÓMA
ÚSZÁS
NŐI 400 M VEGYES, DÖNTŐ
1. Mihályvári-Farkas Viktória 4:37.56
2. Jakabos Zsuzsanna 4:39.79
3. Freya Colbert (brit) 4:40.06

Kovács Benedek a második helyen végzett a férfi 200 hát döntőjében a római Európa-bajnokságon.

Kovács Benedeknek különösen a második 100 métere volt erős. 59.16-ot úszott a táv második felében, ez az egész mezőny legjobb ideje volt. Nagyszerű hajrával egészen a második helyig jutott!

Kovács ideje 1:56.03 lett, ami egyéni csúcs.

Kós Hubert a 8. helyen végzett 1:57.84-gyel.

„Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam rá, hogy dobogós leszek, a negyedik-ötödik helyre saccoltam magam. Szerencsére sikerült elérni az 1:56-os idő elejét, amit szerettem volna – nyilatkozott Kovács az MTI-nek, aki úgy kiúszta magát, hogy a futam után rosszul lett. – Érden kezdtem el úszni a jelenlegi edzőmmel, Plagányi Zsolttal, ő távozott, én meg maradtam. Ott volt egy csapatunk például Milák Kristóffal, de szépen-lassan leépült, én viszont ott maradtam egyedül. A koronavírus-járvány alatt volt egy plusz évem, és váltottam, átmentem a BVSC-be, ahol újra Plagányi Zsolttal készülök, ráadásul olyan úszókkal közösen, mint például az olimpiáig Cseh László, akivel megtiszteltetés volt edzeni, Bernek Péter vagy Bohus Richárd. Azóta százon és kétszázon is jövök felfelé”.

VIZES EB, RÓMA
ÚSZÁS
FÉRFI 200 M HÁT, DÖNTŐ
1. Yohann Ndoye Brouard (Franciaország) 1:22.62
2. Kovács Benedek (Magyarország) 1:56.03
3. Luke Greenbank (Nagy-Britannia) 1:56.15

Milák Kristóf a második helyen végzett a férfi 100 méter gyors döntőjében a római Európa-bajnokságon, Németh Nándor az ötödik helyen ért célba. Az aranyérmes David Popovici világcsúccsal győzött.

Milák a táv első félében remekül együtt úszott a 17 éves Popovici-csal, de a táv második felében a román elhúzott, és óriási világcsúccsal, 46.86-tal győzött, öt századdal megdöntve César Cielo Filho 2009-ben úszott cápadresszes rekordját.

Milák is fantasztikus időt úszott, 47.47-tel országos csúccsal lett ezüstérmes. Németh Nándor rekordját (47.69) adta át a múltnak.

Németh az ötödik lett.

„Sejtettem, hogy Popovici jól úszik majd, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire – értékelt Milák a döntő után az M4 Sportnak. – Elképesztően úszott, ő is ugyanakkora őrült zseni gyorson, mint én pillén.”

VIZES EB, RÓMA
ÚSZÁS
FÉRFI 100 M GYORS, DÖNTŐ
1. David Popovici (Románia) 46.86 – világcsúcs
2. Milák Kristóf (Magyarország) 47.47 – országos csúcs
3. Alessandro Miressi (Olaszország) 47.63

5. Németh Nándor (Magyarország) 48.01

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább