Külföld

Migránsok támadtak a svéd Pride részvevőire (videó)

Pedig még a svéd hadsereg is felvonult…

Svédországban migránsok támadtak a Pride vonulás tagjaira, főleg a transzokat érte támadás. A közösségi médiában megjelent videók után az amúgy migránspárti svéd jobbközép mérsékelt párt is arra a következtetésre jutott, hogy ki kell toloncolni azokat a migránsokat, akik az LMBTQ-közösség tagjaira támadnak

Svédország soha nem válhat az elnyomó értékek menedékévé. Ezért mindenkit, aki nem svéd állampolgár és elítélnek az LMBTQ-emberek elleni támadásokért, ki kell toloncolni.”
„Egy olyan modern demokráciában, mint Svédország, ennek egyértelműnek kellene lennie, de ma mégsem az.” – tette hozzá a párt.

A pártot azonban többen kritizálni kezdték, hogy az erőszakos migránsokat miért csak azért kell kitoloncolni, mert megtámadták az LMBTQ svédeket, hogy a magyarázatban miért van kiemelve az LMBTQ, és miért nem így járnak el az “egyszerű” azaz nem LMBTQ svédek megtámadása esetén is.

A jobboldali Svéd Demokraták azonban radikálisabb javaslatokat tettek, többek között a szíriaiak, afgánok és szomáliaiak kitoloncolását és hazatelepítését követelik, akik szerintük munkanélküliséggel küzdenek, és nem tudtak beilleszkedni Svédországba.

Svédországban szeptember 11-én tartják az országos választásokat, és a közvélemény-kutatások szerint a Mérsékeltek 20,3 százalékot, a Svéd Demokraták pedig 17,7 százalékot kapnak.

A két párt azonban le van maradva a szociáldemokratáktól, akik 28,7 százalékot értek el a felmérésben – írja a 888.hu.

A Pride vonuláson egyébként a svéd katonaság is képviseltette magát. Íme a cideók:

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább