Külföld

Migránsgyerekek tartják rettegésben az egyik párizsi elővárost

olvasási idő:57 másodperc

A Párizstól délkeletre található Maison-Alfort városkában észak-afrikai származású fiatalok bandája tartja rettegésben hónapok óta a lakosságot. A kiskorúakból verbuválódott bűnözői csoportok az utcán elkövetett erőszakos támadásokból és a támadások során elrabolt értékek illegális kereskedelméből tartják fenn magukat – írja a Le Figaro.

Az elkövetők elsősorban kiszolgáltatott embereket céloznak meg: védekezésre képtelen időskorúakat, nőket, vagy bárkit, aki egyedül, azonnali segítség lehetősége nélkül tartózkodik az utcán.

Az elrabolt nyakláncokat, karkötőket, kézitáskákat, telefonokat a rablók

Menekülés közben bűntársaiknak passzolják át, majd sietve átöltöznek, hogy az áldozat személyleírása alapján ne lehessen őket azonnal elkapni. 

Személyi okmányok hiányában a rendőri igazoltatások során sem lehet sem személyazonosságukat, sem lakcímüket, sem életkorukat kideríteni. A rendőrök egyetlen támpontja a kihallgatások közben levett ujjlenyomat, amely később legfeljebb annyi információt hoz a bűnüldöző szervek tudomására, hogy már nyilvántartott elkövetővel van dolguk.

A kihallgatások során a kiskorúak gyakran megtagadják az együttműködést és az ujjlenyomatok levételét is, valamint a rendőröket szidják káromkodva.

Az 55 ezer lakosú Maison-Alfort rendőrségén 88 rendőr dolgozik, akik július közepe óta 24 esetben hallgattak ki feltételezett elkövetőket. A rendfenntartóknak azonban egyelőre nincs elképzelésük arról, hogy milyen méretű szervezett bűnözői csoporttal vagy csoportokkal állnak szemben.

Forrás: Origo

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább