Kiemelt

Migráns támadt zsidó virrasztóra Hamburgban

Súlyos sérülést okozott a fiatal színész…

A BILD információi szerint múlthét szombaton délután  Hamburgban több fiatalember odalépett másik hat emberhez a Szaturnusz piac előtti zsidó virrasztáson, és miután azt kiabálták, hogy  : “Sch … Israel”, az egyik virrasztót megverték.

A Bild szerint az eset nem csak Hamburgot sokkolta: az egyik támadó fiatalember hihetetlen brutalitással támadt a 60 éves zsidó férfira aki békésen tüntetett az antiszemitizmus ellen a virrasztáson.

A zsidó aktivisták több mint hat éve rendszeresen tartanak virrasztást a hamburgi központi pályaudvar közelében, amely szolidaritást mutat Izraellel – az antiszemitizmus ellen, a békés együttélésért.

A hamburgi állami bűnügyi hivatal több nap után találta meg a tettest. Súlyos testi sértés miatt nyomoznak a berlini Aram A. (16) ellen, mert a gyanú szerint ő volt az aki brutálisan leütötte a zsidó férfit. Az áldozat, Michael T. a támadás után hat napig volt kórházban arccsont- és orrcsonttöréssel.
A gyanúsított elmenekült, és tíz napig bujkált a rendőrség elől. Keddig. A nyomozók átkutatták a fiatalember és családja lakását Berlin Wedding nevű kerületében.

Most a BILD kiderítette: a 16 éves fiú egy színészügynökséggel áll szerződésben, és az “Evolution” című filmben játszik, amelyet a franciaországi Cannes-i Filmfesztiválon mutatnak be, és amely egy holokauszt-túlélő családról szól!

Aram A. játssza “Alit”, aki egy berlini iskolában zaklatja a zsidó diákot, “Jónást”, sőt, meg is veri osztálytársát. A jelenetek többször foglalkoznak az antiszemitizmussal.

Dorothea Trebs, annak a színészügynökségnek a vezetője amelyikkel Aram A. szerződésben áll, a BILD-nek elmondta: “Egyértelműen elhatárolódom az antiszemita eszméktől, és megvetek mindenfajta erőszakot. Mielőbbi gyógyulást kívánok az érintettnek. Amint tisztán látok az ügyben, megteszem a megfelelően a lépéseket.” Aram A.-t bájos, nagy színészi tehetséggel rendelkező fiatalemberként ismerte meg.

Jan Krüger a “Port-au-Prince”, a filmet forgalmazó cég vezetője, szintén elhatárolódik: “A lehető leghatározottabban elítélem az antiszemitizmus és az erőszak minden formáját”.

Aram A. nem állt a BILD rendelkezésére. Édesanyja, aki rendszeresen támogatja a radikális iszlamista Hezbollahot és Bassár el-Aszad szíriai diktátort a tüntetéseken, azt mondta a BILDnek, hogy családja “Izrael ellenes”. De “amit a fiam tett, az rossz”.

Andreas M. (64) a virrasztás kezdeményezője azt mondja: „Az antiszemitizmus már nem csak balról vagy jobbról jön. Egyre inkább a muszlim oldalról érkezik, ezzel újra és újra szembesülünk. ”

Tessék parancsolni, ilyen a libernyák multikulti.

Filmszerepben:

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább