Belföld

Mi Hazánk: a Fidesz nem nemzeti, az Orbán-rendszer olyan, mint a Kádár-rendszer

Alig kétszáz ember előtt emlékezett 1956-ra az ellenzéki párt…

A rendezvényt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke , a párt valódi vezetője nyitotta meg, aki felsorolta az ellenzéki párt követeléseit, amelyeket már ismerhetünk, hiszen pár éve a lyobbikosok elmondták.  Novák többek között említette a kommunista luxusnyugdíjak megszüntetését, valamint a szélsőbaloldali Antifa terrorszervezetté nyilvánítását. A politikus szerint amíg ezek nem történnek meg, a kormány 1956. október 23-áról történő megemlékezése hiteltelen. Bezzeg ő, és nem is olyan régen Gyurcsánnyal parolázó kedves felesége, hitelesek.

„Két éve is csak nálunk volt 1956-os felszólaló, idén pedig a pártok közül már csak a Mi Hazánk tart rendezvényt”, emlékezik meg így ‘56-ról.

Itt Pongrátz Andrásra gondolt, aki azonban közismerten Orbán Viktor és Fidesz rajongó.

„Kimentek a tankok, de bejöttek a bankok” – mondja a régi miépes majd lyobbikos szlogent Novák Előd ‘56-ról: szerinte ma új világot akarnak ránk erőltetni, emiatt is adnak le figyelmeztető lövést az ágyúval.

Az első díszlövés leadása után Novák Előd úgy kommentálta az eseményeket, hogy „Magyarország mindenkié, a Corvin köz a miénk”. Erre  azonnal reagáltak is a „Ferencváros szurkolói, hogy ez bizony az övék, és a megélhetési politikusok kopjanak le onnan.”

Ezek után lyobbiktól igazolt Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje lépett a színpadra, arról beszélve, hogy „a baloldal hazudik továbbra is”, most épp az orosz-ukrán háborúról.  Novák Grundtner beszéde után még azt mondta, hogy bár a főváros egy kemény terep, ők „szeretik a kihívásokat”.

Végül a Mi Hazánk elnöke lépett a pódiumra. A ellenzéki párt vezetője azzal indította beszédét, hogy megköszönte a részvételt mindenkinek, aki ezen a napon ellátogatott a Corvin közbe, majd elmondta, sokan, különböző szempontokból a Kádár-rendszerhez hasonlítják a jelenlegi Fidesz-kormányzatot. Aláhúzta ugyanakkor, hogy a disznófejű nagyurak által irányított balliberális-globalista oldalnak, melynek pártjai a DK-tól a Jobbikig ugyancsak kommunistázni szokták a jelenleg rendszert, erre nincs meg a jogalapja, csak a Mi Hazánknak.

A párt vezetője hosszan szidta a Fideszt, Orbán Viktort például azért, mert menekül a sajtó elől. Azt mondta, a Kádár-rendszerre emlékezteti az a propaganda, ami a Fidesz médiájából árad.

A Mi Hazánk elnöke, aki 2018-ban Gyurcsányékkal együtt vonult a választások után, hozzátette, sokan még mindig azt gondolják, hogy a Fidesz nemzeti párt, ez azonban nem igaz.

Egyébként nem csak a lyobbik 2.0 (Mi Hazánk) elnöke, hanem volt pártja, a lyobbik (Jobbik-Konzervatívok) elnöke, Gyöngyösi is Kádárhoz hasonlította Orbán Viktort.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább