Belföld

Mérő Vera: Este az Ukrajna nevű koktélt iszom és meghallgatom az ukrán himnuszt

Mérő Vera liberális, baloldali „emberi jogi” aktivista a közösségi oldalán számolt be az esti programjáról.

Ezt sikerült írnia:

„Ma van az évforduló. Este az Ukrajna nevű koktélt iszom, pokoli következményei vannak, de tavaly ilyenkor is ezt csináltuk egy barátommal, és az ukránok máig kitartottak. Mondjuk nyilván nem miattunk, (bár szoktunk ezzel viccelni), de tehetetlenségünkben ezt tudtuk tenni. (Meg gyorselemzéseket írni, (ő), tudósítani (én).)
Ma van az évforduló. Este az Ukrajna nevű koktélt iszom ugyanazzal a jóbaráttal, és tósztot mondok, miközben az ukrán himnuszt hallgatjuk. Mint tavaly. Tósztot mondok. Először Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinra.
Egy kommentelő szó szerint azt írta ma valahol, amit én is mantrázok az ismerőseimnek, ha az orosz diktátor (a csatlósaival egyetemben) szóba kerül. (Meg amit általában mondok, amikor szörnyetegek kerülnek szóba.) Ezt fogom kívánni hát, pont, ahogy Eszter írja:
„Én azt kívánom, értse meg, mit tett/tesz, de úgy igazán értse. Érezze át. És ezzel a tudattal éljen le egy hosszú életet.”
A második Ukrajnát Ukrajnára iszom. Rövid leszek.
Slava Ukraini! Heroiam slava.
Közben keresem a receptet, de a tavalyit nem találom, csak ezer azóta keletkezettet, mind nagyon bonyolult. Szóval:
Az Ukrajna koktél vagy shot, ahogy Vera emlékszik rá:
Alulra egy egység tojáslikőr, felülre negyed-fél egység blue curacao, fél-háromnegyed egység (ukrán!) vodka. (Nem vagyok biztos benne, hogy nem jobb-e a vodkát előbb, de legfeljebb két kísérletből kiderül.)”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább