Belföld

Menczer Tamás: Az amerikai nagykövet nem tiszteli a magyar emberek döntését!

Az államtitkár David Pressman amerikai nagykövet szavaira reagált.

David Pressman a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján antiszemitizmust emlegetett az Alex Sorost ábrázoló plakátok kapcsán.

„Pressman nagykövet úr furcsán szokott viselkedni, mintha Magyarország az Egyesült Államok 51. tagállama lenne, és ő lenne itt a helytartó. Mi egy ország vagyunk, ráadásul a magyar államiság egy picikével régebbi, mint az amerikai. Azt pedig már a legprimitívebb politikai viták során sem nagyon szokták előhozni, hogy a magyar kormány Soros Györgyöt és a fiát zsidó származása miatt kritizálja” – szögezte le Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában. Mint mondta, Soros Györgyre és a fiára, “mi tehetséges magyarokként szoktunk hivatkozni, a baj az, hogy a tehetségüket rosszra használják: migráció- és háborúpártiak.

„Mi pedig békepártiak vagyunk, és nemet mondunk a bevándorlásra! A magyarok döntését mindenkinek tiszteletben kell tartania, és pont az a baj, hogy az amerikai nagykövet nem tartja tiszteletben a magyar emberek döntését!” – hangsúlyozta a politikus.

Az államtitkár emlékeztetett: a magyarországi és a nemzetközi zsidó szervezetek vezetői, Izrael miniszterelnöke és Izrael budapesti nagykövete is úgy fogalmazott, hogy mind a zsidóság megélése, mind a biztonság szempontjából Magyarország az egyik legjobb hely a világon.

Hozzátette: az antiszemitizmus talán soha nem volt akkor probléma az Egyesült Államokban, mint napjainkban, ahogyan arról egy demokratapárti szenátor beszélt egy nyilatkozatában. A zsidóság az amerikai lakosság két százalékát teszi ki, de a gyűlöletbűncselekmények 55 százaléka irányul ellenük – mondta az államtitkár.

Menczer Tamás a migrációval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a déli határon katonai módszerekkel, szervezett rendben, kiképzett csoportok támadják a kerítést és a határt védő rendőröket, határvadászokat.

Mint mondta, a bevándorlók között jelentős számban vannak bűnözők és terroristák. Nyugat-Európában sajnos mindennaposak az olyan esetek, amikor a terroristák uralják az utcákat és az iskolákat, megtámadják az európai embereket – emelte ki. Példaként említette, hogy Franciaországban, Brüsszelben, Dublinban terroristák gyilkoltak és sebesítettek meg kisgyerekeket, turistákat, futballszurkolókat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább