Belföld

Menczer Tamás: A kereszténydemokrácia a jelen és a jövő

A kereszténydemokrácia – a balliberális felfogással szemben – nem a múlt, hanem a jelen és a jövő része – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön Budakeszin.

Menczer Tamás kiemelte: ami értékes, nem lehet elavult, és a kereszténydemokrácia által támogatott közösségek nem megkötnek, hanem megtartanak. A politikus a Kereszténydemokrácia jelene és jövője című előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg világszintű vita folyik két felfogás, a kereszténydemokrata és a balliberális között.

A balliberális felfogás azt hirdeti – folytatta –, hogy a családi, vallási, nemzeti közösségek elavultak és csak béklyót jelentenek az egyénnek.
Azt hirdetik, hogy az ember akkor lesz szabad, ha megszabadul ezektől, sőt „akkor leszel a legszabadabb, ha már azt sem tudod, fiú vagy-e vagy lány” – tette hozzá. Ez hazugság, viszont ha magára marad az ember, akkor válik tökéletesen befolyásolhatóvá – mondta. Ezzel szemben, a kereszténydemokrácia azt hirdeti, hogy a közösség azért fontos, mert tisztában van a múltjával, jelenével és a közösség tagjai megvédik egymást – fűzte hozzá.

Menczer Tamás kijelentette, a kormány kereszténydemokrata családpolitikát folytat
Egymillió család részesül ugyanis a családi adókedvezményből, az otthonteremtési program alapján 200 ezer család jutott 600 milliárd forint támogatáshoz. A politikus hangsúlyozta, hogy az Orbán-kormány a migráció vonatkozásában is kereszténydemokrata politikát folytat, ami 250 ezer embert segített abban világszerte, hogy ne váljon migránssá.

A többi között a Hungary Helps programban 48 országban 179 projekt megvalósítását támogatták 21 milliárd forint értékben – sorolta.
Ugyanakkor a terrorizmussal járó tömeges bevándorlást elutasítja a kormány. Annál is inkább, mert az elmúlt években 330 európai halálos áldozata volt a terrortámadásoknak és 1300-an megsebesültek. Európától délre 60 millió olyan ember él, aki élethelyzete miatt bármikor elindulhat Európa felé – figyelmeztetett.

Menczer Tamás visszautasította azt az állítást, hogy a magyar kormány homofób, kirekesztő politikát folytat
A kormány csak azt mondja: minden felnőtt úgy él, ahogy akar, viszont a kiskorúakat semmilyen szexuális propagandának nem akarják kitenni.

Szerinte nem igaz, hogy LMBTQ-propaganda nem létezik.
Svédországban például az állam 50 millió forintnak megfelelő koronával támogatja azt a programot, amelyben nőnek öltözött férfiak tartanak meseórát gyerekeknek – mondta. További példákként említette, hogy Skóciában már egy négyéves gyermek is kérhet nemátalakító műtétet a szülők beleegyezése nélkül, Kanadában pedig azért zártak be egy férfit, mert a lánygyermekét „lánynak szólította”.

A német zöldek pedig azt javasolják, hogy a társadalombiztosítás 14 éves kortól támogassa a nemátalakító műtéteket – sorolta a politikus. Menczer Tamás arról is szólt: miközben a magyar kormány 3000 templomot épített vagy újított fel a Kárpát-medencében, Nyugat Európában galériává, könyvtárrá, szállodává, kocsmává és mecsetté alakítják a templomokat.

(MTI)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább