Belföld

Menczer: A magyar érdekekért, a magyar emberekért harcolunk

„Mindig érdeklődéssel figyelem, amikor a baloldal kritizálja az Orbán-kormány gazdasági teljesítményét. Íme az összehasonlítás.” – mondja az államtitkár közösségi oldalán megosztott videójában.

Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár felidézte: a 2010 előtti baloldali kormányoknak mindössze egy válsággal, a gazdasági válsággal kellett szembenézniük, aminek államcsőd, IMF-hitel lett, magas munkanélküliség és eladósodottság lett a vége.

„A baloldali kormányok senkit nem védtek meg, duplájára emelték az áram árát, háromszorosára a gáz árát, elvettek egyhavi bért és egyhavi nyugdíjat, csődbe vitték az országot.” – fogalmazott.

Az államtitkár kiemelte, hogy ehhez képest tavaly rekordértékű gazdaság növekedést produkáltunk annak ellenére, hogy az Orbán-kormányok ideje alatt egymást követték a válságok; migrációs válság, koronavírus-válság, az ezzel járó gazdasági válság, háború és az ezzel járó gazdasági válság.

Menzczer elmondta: a kormány vállalásai világosak voltak a választás előtt, és világosak most a választás után is. Megvédeni a nyugdíjakat, a családtámogatási rendszert, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést.

„Jelenleg a háború miatt az átlagfogyasztásig tudjuk biztosítani és megvédeni a rezsicsökkentést.” – tette hozzá az államtitkár.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább