Külföld

Melegnek hazudják magukat a migránsok, hogy Európában maradhassanak

Az ugandai kormány azt állítja, hogy az országból menekülő homoszexuálisok  valójában nem melegek, hanem “gazdasági melegek”.

Mint mondják, az országból menekülő LMBTQ menedékkérők többsége csupán színleli a másirányú szexualitását, azért, hogy nyugati országokban élhessen.

A homoszexualitás illegális és életfogytiglani börtönnel büntethető Ugandában, ahol a világ legszigorúbb LMBTQ-ellenes törvényeinek egyike van.

Jeje Odongo külügyminiszter tábornok kétségbe vonta az LMBTQ menedékkérelmek jogosságát, rámutatva, hogy sok férfi meleg menedékkérőnek felesége és gyermeke van.

“Ezek az ugandaiak azzal az ürüggyel disszidálnak, hogy homoszexuálisok. Aztán a hazugságuk utoléri őket, mert amikor letelepednek, kérik, hogy hozhassák magukkal a feleségüket és a gyerekeiket” – mondta a Daily Sabah szerint.

“Sajnálatos, hogy egyesek, akik nem melegek, melegnek adják ki magukat, hogy állampolgárságot kapjanak olyan országokban, amelyek szimpatizálnak velük. Az ilyen emberek miatt a fejlett országok elveszítik a bizalmat minden afrikai iránt”.

Solomon Male ugandai tiszteletes szerint “Ezek mind gazdasági melegek. A homoszexualitás üzlet a legtöbb ugandai számára, akik melegnek vallják magukat” – mondta az Anadolu Ügynökségnek (AA). “Minden a pénzszerzésről szól. Vannak, akik azzal keresnek sok pénzt, hogy melegnek nevezik magukat, vagy olyan szervezetekkel dolgoznak, amelyek velük foglalkozik”.

Azt állította, hogy néhány prominens ügyvéd sok pénzt keres azzal, hogy hamis dokumentumokat készít, és azt állította, hogy a melegnek kiadni magukat ma már a “legkönnyebb” módja annak, hogy európai vízumhoz jussanak.

Egyes hírek szerint ezt a “trükköt”, egyre több afgán, iraki stb menekült használja Németországban és Ausztriában is,  sokszor bűncselekmények elkövetése után, melegnek vallják magukat, hogy ne legyenek visszatoloncolva a Közel-Keletre.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább