Kiemelt Külföld

Meleg színész lett a Simpson család egyik hangja a sokszínűség jegyében

olvasási idő:1 perc, 6 másodperc

Valósághű hangot kapott Julio, a rajzfilmsorozat meleg karaktere…

Rövid idő alatt A Simpson család két karakterének hangját is lecserélték a sokszínűség jegyében. Mert egy fekete karakter hangja csak egy feketétől, egy melegé pedig csak melegtől származhat, különben lesznek akik rasszizmust kiáltanak…

A Simpson család meleg karakterének hangját egy kubai meleg színész, Tony Rodriguez vette át, aki boldogan mondott igent a felkérésre. A színész azután vette át a szerepet, miután a sorozat rendkívül sok kritikát kapott a kisebbségek ábrázolása miatt.

– Ma este melegként, a kubai Julioként debütálok A Simpson családban. Ezzel egy álmom vált valóra – osztotta meg a szerepátvétellel kapcsolatos izgalmait Rodriguez az Instagramon.

Julio hangját eddig az 56 éves Hank Azaria kölcsönözte, aki azonban tavaly támadások kereszttüzébe került a Kwik-E-Mart tulajdonosának (Apu Nahasapeemapetilon) erősen sztereotip megformázása miatt. A sorozatot amiatt is sokan bírálták, hogy a karakter hangját miért nem egy indiai származású színészre osztották.

Az 1989-ben indult rajzfilmsorozat azzal kapcsolatban váltott ki komoly visszhangot, hogy miként ábrázolta a kisebbségeket az elmúlt évtizedekben. A sorozat készítőit pedig sokan arra szólították fel, hogy váltsák le a színesbőrű színészek hangját kölcsönző fehér színészeket, aminek végül a producerek eleget tettek.

Hank Azaria egy április elei interjúban elnézést kért minden egyes indiai embertől, akit megsértett, és elismerte, hogy Apu karakterének megformázása során ő maga is hozzájárult a strukturális rasszizmus életben tartásához.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább