Kiemelt Külföld

Meleg esküvő is szerepel az amerikai hadsereg toborzó kisfilmjében

olvasási idő:1 perc, 9 másodperc

Védelmezi az amcsi szabadságot, ahogy a prájdon is tette…

Az amerikaiak olyan toborzó kisfilmeket készítettek, amelyekkel a fiatalokat akarják megszólítani- számol be a hírről a humen. Az Amerikai Egyesült Államok hadseregének marketingvezetője, Alex Fink vezérőrnagy szerint a felméréseik azt mutatják, hogy a mai fiatalok a hadsereget irracionálisan távol érzik maguktól, olyan helyként képzelik el, amely szinte emberfeletti fegyelmet követel, és aminek nincs semmilyen befolyása a mindennapi életükre.

„Hasonlóképpen, a fiatalok nem feltétlenül tudnak kötődni azokhoz, akik szolgálnak, vagy épp nem látják a közös nevezőt az érdeklődés, a képességek és a célok tekintetében. Az új kisfilmek lerombolják ezeket a tévhiteket azzal, hogy megmutatják, hogy a katonák mi vagyunk: valódi emberek reményekkel, álmokkal, félelmekkel, törekvésekkel, családdal, barátokkal és leküzdendő akadályokkal” – mondta Fink a Newsweeknek.

Az öt animációs kisfilm mindegyike egy valós katona történetét meséli el. Ezek egyike Emma Malonelord, akit két anyuka nevelt fel, és akikkel pride felvonulásokon is részt vett:

„Felvonultam az egyenlőségért. Emiatt szeretem úgy hinni, hogy már nagyon fiatal koromtól védelmezem a szabadságot.”

A toborzáshoz hasonló kisfilmeket gyárt ma már a Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA is, ezekben meleg és fekete alkalmazottak mesélnek magukról. Emiatt aztán számos politikus is kritizálta a videókat, többek között Ted Cruz republikánus szenátor, aki szerint ettől biztosan nem fognak megijedni se a kínai kommunisták, se az iráni vallási vezetők, se Kim Dzsongun, emiatt pedig jóval férfiasabb, klasszikus macsó filmeket látna célravezetőnek.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább