Belföld

Megvan a neve Márki-Zay Péter új pártjának, Hadházyt is várja

A kormánypárti szavazókat rendszeresen ostobának nevező, volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt örömmel venné Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tagságát. A párt székhelye megegyezik a politikus vásárhelyi otthonának címével.

Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját. A bejegyzési procedúra maximum hatvan napig tart, de a bejegyzést végző törvényszék még hiánypótlást rendelhet el. Egy párt alapításához minimum tíz személy szükséges.

Emlékezetes, hogy Márki-Zay Péter 2018-ban alapította meg a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM), hogy a 2019-es önkormányzati választásokra polgármestereket és képviselőket indítsanak.

A mozgalom életre hívásában sokan asszisztáltak, többek között Magyar György ügyvéd, Hadházy Ákos politikus, Mellár Tamás közgazdász, Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke, valamint Kaltenbach Jenő egykori kisebbségi ombudsman is. Az alapítók akkor kijelentették, hogy az MMM nem párt, és nem is kíván azzá válni.

A MINDENKI MAGYARORSZÁGA NÉPPÁRTOT A 2024-ES EURÓPAI PARLAMENTI, VALAMINT ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOKRA HOZZÁK LÉTRE.

A polgármester az alapítókról semmit nem kívánt elárulni, csupán annyit közölt: elsősorban nem hódmezővásárhelyi kötődésű személyekről van szó. A bejegyzés alatt álló politikai formáció teljes mértékben a volt miniszterelnök-jelölthöz köthető, ami abból is látszik, hogy a párt székhelye megegyezik Márki-Zay hódmezővásárhelyi otthonának címével.

A bejegyzést követően kezdődik a párt tagjainak toborzása. Márki-Zay Péter nem kívánt megnevezni egyetlen politikust sem.

Először alakuljon meg a párt, utána várjuk a tagokat – közölte a politikus. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőről elmondta:, önálló pályán mozog, de örülne, ha ő is csatlakozna hozzájuk.

A politikus korábban úgy nyilatkozott: másfél évük van az önkormányzati választásokig, és mindent megtesznek, hogy Hódmezővásárhelyen újrázni tudjanak.

Elárulta, hogy az Európai Néppárttal szeretnének szorosabban együttműködni. Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció árnyékkormányát politikai pótcselekvésnek tartja. Márki-Zay szerint ma ismét egy Ellenzéki Kerekasztalra lenne szükség.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább