Belföld

Megszűnt a MIÉP, felszámolási eljárásban az FKGP 

Más pártot fognak erősíteni a tagok…

Jogerősen megszűnt a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP), s ugyanilyen kimenetelű felszámolási eljárás alá került a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt (FKGP) – írja a Dúró család kezében lévő információs oldal.

Az egykor Csurka István és Torgyán József által vezetett parlamentet is megjárt pártokra 2018-ban kb. egy buszmegállónyi választó szavazott. A belviszályok miatt követhetetlen kinevezésű vezetőik utolsó komoly politikai megnyilatkozása az volt, hogy 2019-ben együttműködési megállapodást írtak alá a hasonló súlyú Mi Hazánk Mozgalommal, de a három párt együtt sem tudott értékelhető eredményt elérni.

Az  információs oldal szerint a 22-es választások során is a Mi Hazánkat fogja erősíteni (haha) a két megszűnt párt, így még kapóra is jön a megszűnés, hiszen szövetség esetén a parlamenti küszöb (három párt esetén) 15 % lett volna.

Csurka István halála után a tiszaeszlári polgármesterként botrányairól ismert Nagy Tibor volt a párt utolsó elnöke, mondhatni, ő verte be  MIÉP koporsójába az utolsó szöget. A legutóbbi önkormányzati választáson ő is alulmaradt.  A Dúró féle honlap információja szerint valamilyen Állami Számvevőszékkel kapcsolatos vitájuk, illetve mulasztásuk miatt került felszámolási eljárás alá a MIÉP.

Az FKGP korábbi elnöke, Hajdara Roland a gyöngyösi választókerületben lesz a Mi Hazánk jelöltje. A Független Kisgazdapárt utolsó elnöke viszont Balogh Károly volt, aki magát hajléktalannak nevezi, és az FKGP több mint 50 millió forintos köztartozása miatt indult vezetése alatt felszámolási eljárás a párt ellen. (Csöves nevére iratták a pártot? Haha)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább