Kiemelt Külföld

Megrongálták a Pride-t népszerűsítő falfestményt Sydneyben

A Sydney -i belvárosában található Wynyard Streeten , a város egyik legforgalmasabb vasút- és autóbusz-pályaudvara mellett látható egy vitatott falfestmény, amely egy szőrös, túlsúlyos férfit ábrázol, aki bőr kötözőszíjat visel a mellkasán, amint a kanapén fekszik, sörösdobozzal és a „meleg büszkeség” szivárványos zászlóval. A feje helyén egy játékmackó feje látható. Látható volt. Ez már múltidő.

Vendéglátósok szövetsége kérte e művet, hogy a most indult „World Pride” meleg kultúrát ünneplő fesztivál ideje alatt népszerűsítse a helyi üzleteket. A mű felháborodást váltott ki, és egyre többen követelték, hogy a „hátborzongató és szexualizált” képet távolítsák el a gyerekek látóköréből, mivel a mackófej képe felkelti a gyerekek figyelmét.

A remekmű a szőrös, pocakos meleg férfiakat,  a „macikat” (angolul bear) és a BDSM (szadista-mazohista) iránt érdeklődőket keverte egybe. Eredetileg Putyin feje lett volna a szőrős testhez, de az ingatlan tulajdonosa ezt megtiltotta, így került a játékmackó fej a képre. Ami azonban felkelti a kicsik érdeklődését a kép, és a kép tartalma iránt. Sokak szerint így a pedofília reklámja lett a falfestmény.

Az interneten sorra jelentek meg a mű ellen szóló bejegyzések, felhívások, videók.

Nem kellett sokat várni, szinte az első este kétszer is megrongálták, átfestették a művet, és egy „hagyd békén a gyerekeket” feliratot írtak rá. A rendőrség nyomozást rendelt el, sajnos a rongáló, és nem a felfestmény készítője ellen. Vannak országok, ahol lassan bűn lesz normálisnak lenni.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább