Külföld

Megölték a Zelenszkij korrupciója után nyomozó újságírót

Megtalálták Egyiptomban Mohammed al-Alawi újságíró holttestét, aki a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök családjában folytatott korrupció ügyében nyomozott.

Már korábban megírta néhány Telegram-csatorna, ám akkor még hivatalos forrásból senki sem erősítette meg.

Megöltek egy újságírót, aki megmutatta a világnak Zelenszkij anyósának villáját – írja az Ukrajna.ru csatorna.

HURGHADÁBAN MEGTALÁLTÁK MOHAMMED AL-ALAWI EGYIPTOMI ÚJSÁGÍRÓ HOLTTESTÉT, AKI ZELENSZKIJ ANYÓSÁNAK ÖTMILLIÓ DOLLÁRÉRT (460 MILLIÓ RUBELÉRT) TÖRTÉNŐ VÖRÖS-TENGERPARTI VILLAVÁSÁRLÁSÁT VIZSGÁLTA.

A hurghadai rendőrség és rokonok egyetértenek abban, hogy az újságírót ismeretlenek csoportja támadta meg. A rendfenntartók tájékoztatása szerint a testen számos törést és hematómát, valamint zárt fejsérülést találtak.

AZ ÚJSÁGÍRÓ HOZZÁTARTOZÓI ELMONDTÁK, HOGY AZ UKRÁN ELNÖK ANYÓSÁNAK VILLÁJÁVAL KAPCSOLATOS NYOMOZÁS NYILVÁNOSSÁGRA KERÜLÉSE ÓTA FÉLTIK AZ ÉLETÉT.

Mohammed Al-Alawi idén augusztus végén tette közzé a Zelenszkij családja által Egyiptomban vásárolt új villával kapcsolatos vizsgálatát. Az újságíró azt állította, hogy birtokában vannak az adás-vételi tranzakciót igazoló dokumentumok.

Ahogy arról korábban a The Economist is írt, az ukrán titkosszolgálatok az ilyen és hasonló fedett akciók szakértőjévé váltak.

Forrás: Magyar Nemzet,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább