Belföld Kiemelt

Megölte és elásta volt élettársát

olvasási idő:1 perc, 10 másodperc

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványt tett annak a 38 éves férfinek a letartóztatására, aki 2020. december 22-én, Karcagon megölte és elásta volt élettársát.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi élettársi kapcsolata 2020. végére, a többnyire féltékenységből eredő rendszeres veszekedések miatt helyrehozhatatlanul megromlott. Ezért a férfi 2020. december 6-án, kisfiával együtt hazaköltözött a szüleihez.

A férfi 2020. december 22-én meglátogatta volt élettársát Karcagon, a korábban közösen lakott lakásukban azért, hogy gyermeke találkozhasson az anyjával. A férfi és volt élettársa ez alkalommal is összeszólalkozott a lakásban. Vitájuk veszekedéssé, majd kölcsönös verekedéssé fajult.

Verekedés közben a férfi egy hirtelen mozdulattal a sértett nyaka köré fonta a karját és erősen a mellkasához szorította a nő fejét. A gyanúsított a szorításból csak akkor engedett, amikor már azt érzékelte, hogy a sértett elveszítette az eszméletét.

A nő az elszenvedett bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott. Ezt követően a férfi a gépkocsija csomagtartójába tette, majd másnap elrejtette a holttestet.

A nyomozó hatóság felkutatta a nő holttestét, jelenleg orvosszakértők vizsgálják a halál pontos okát. A főügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert – a kiszabható büntetés súlyossága és a gyanúsított eddig tanúsított magatartása miatt – tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, illetőleg bizonyítékok megsemmisítésével nehezítené a nyomozást. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója 2021. január 11-én az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább