Külföld

Megkezdődtek a népszavazások az Oroszországhoz csatlakozásról

A Donyecki és a Luganszki Népköztársaságokban, valamint a Zaporizzsjai és a Herszon régióban megkezdődött a voksolás a területek Oroszországhoz csatlakozásról szóló népszavazáson.

A népszavazás helyreállítaná a történelmi igazságosságot.

A régiók képviselői hangsúlyozták, hogy az Oroszországhoz való csatlakozás biztosítaná területeiket és helyreállítaná a történelmi igazságosságot. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán közvetített beszédében kijelentette, hogy Oroszország támogatni fogja a népszavazások döntéseit.

A Zaporizzsjai területhez tartozó Melitopolban reggel 8 órakor kezdődött a szavazás a népszavazáson, a választási tisztviselők elkezdték körbejárni a címeket, hogy összegyűjtsék a polgárok szavazatait – jelentette a RIA Novosztyi tudósítója. A szavazás hétfőig az egész régióban koncentráltan zajlik majd, kedden pedig 394 szavazóhelyiség nyitja meg kapuit a szavazni vágyók előtt.

Az LNR Központi Választási Bizottságának egyik tagja azt mondta a hírügynökségnek, hogy minden szavazólapot eljuttattak a szavazóhelyiségekbe, reggel 8 órától a szavazóhelyiségek megkezdik működésüket.

“Ma moszkvai idő szerint 8 órakor kezdődött a népszavazás a Donyecki Népköztársaságnak az Orosz Föderációhoz mint államalkotó egységhez való csatlakozásáról. A szavazás a korábban meghatározott formában zajlik a DNR teljes, a köztársasági hatóságok által ellenőrzött területén” – mondta a RIA Novosztyinak Vlagyimir Viszockij, a DNR Központi Választási Bizottságának elnöke.ű

(oroszhirek.hu)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább