Külföld

Meghalt az ismert norvég vírustagadó, koronavírusos volt

olvasási idő:1 perc, 19 másodperc

Elvitte az “egyszerű nátha”…

Meghalt egy ismert járványtagadó Norvégiában, aki több illegális összejövetelt is szervezett a házában március végén. Hans Kristian Gaarder szervezetében a halála után mutatták ki a koronavírust, valószínűleg hetek óta beteg lehetett, de titkolta állapotát. A 60 éves férfi korábban a náthához hasonlította a koronavírust, tartalmait többször is álhírként jelölte meg a közösségi oldal.

Április 6-án meghalt egy ismert norvég vírustagadó, miután két illegális összejövetelt is tartott az Oslótól északra található grani otthonában – írja az origo helyi médiabeszámolók alapján. A 60 éves Hans Kristian Gaarder március 26-án és 27-én is szervezet egy bulit, a résztvevők közül azóta többen is koronavírusosak lettek.

A rendőrség most azon dolgozik, hogy felkutassák az illegális rendezvények minden résztvevőjét. Helyi tisztviselők szerint azonban Gaarder hetek óta beteg lehetett, de állapotát titkolta.

A férfi halálhírét a helyi önkormányzat is megerősítette a honlapján. Mint írják, Gaarder nem tesztelte magát, a vírust a halála után mutatták ki a szervezetében. A városvezetés azt kérte a két illegális rendezvény résztvevőitől, hogy minél előbb teszteltessék le magukat.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Norvégiában eddig 106 224 emberben mutatták ki a vírust, és 707-en haltak meg a fertőzés miatt. A cikkben emlékeztetnek, hogy Európában itt a legalacsonyabb a fertőzések és halálozások aránya. Az országban március 16 óta tilos összejöveteleket tartani.

Hans Kristian Gaarder az ország egyik legismertebb járványtagadója volt: szerkesztett online magazint és összeesküvés-elméleti szakértőként több tévéműsorban is szerepelt.

A KORONAVÍRUST TÖBBSZÖR HASONLÍTOTTA EGY EGYSZERŰ NÁTHÁHOZ, TÖBB BEJEGYZÉSÉT ÁLHÍRKÉNT JELÖLTE MEG A FACEBOOK.
2009-ben a sertésinfluenza idején két társával együtt feljelentették az ország közegészségügyi ügynökségét “félelempropaganda folytatása miatt”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább