Belföld Kiemelt

Megérkezett az első Moderna-vakcinaszállítmány Magyarországra

olvasási idő:46 másodperc

A szállítmányt első lépésben egy gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat telephelyére vitték. A tájékoztatás szerint a 7200 vakcina, amely 3600 ember oltására elegendő, nem sokkal 10 óra után érkezett a budapesti telephelyre – jelentette a közszolgálati televízió.

A műsorban elhangzott: a vakcinát szállító kisteherautó hétfő délután 4 órakor indult Belgiumból, az autót rendőri felvezetés kísérte.

A raklapnyi vakcinát folyamatosan monitorozzák, a benne lévő digitális hőérzékelő figyeli, hogy folyamatosan -25 Celsius-fokon maradjon az oltóanyag. Amennyiben az átvételkor mindent rendben találnak a magyar hatóságok, akkor a szállítmányt egy 2-3 négyzetméteres hűtőkamrában tárolják -25 Celsius-fokon addig, amíg eljut az oltóhelyekre.

A csatorna nem megerősített információja szerint a Moderna-vakcinát az idősotthonok lakói fogják megkapni.

https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/posts/237369684539927

 

Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint kedden két fajta vakcina is érkezett Magyarorszgra, az egyik a Pfizer, amiből a negyedik szállítmány, összesen 81 tálca oltóanyag érkezése várható, amely 47 385 személy oltását teszi lehetővé.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább