Sport

Megdöntötte edzője országos rúdugrócsúcsát Kellner Hanga

Klekner Hanga kedden 4,56 méterre javította a női rúdugrás országos csúcsát.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a debreceniek atlétája az eszéki – bronz kategóriás – fedett pályás rúdugróviadalon döntötte meg a rekordot, melyet 4,55 méterrel edzője, Molnár Krisztina tartott 2006. augusztus 20. óta.

A büszke edző a Kossuth Rádiónak elmondta, ő már két éve látja Kleknerben ezt a magasságot, ami most sikerült, szerinte a vb-n kezdte el a tanítványa elhinni, hogy a legjobbakhoz tartozik, és azt gondolja, még idén meglehet a 4,60.

A 24 éves Klekner – aki a tavalyi, budapesti világbajnokságon elért egyéni csúcsán hat centit javított – 4,11 méteren szállt be a versenybe. A kezdőmagasságát, illetve a 4,21-et és a 4,31-et is elsőre teljesítette, majd a 4,41 métert másodikra, a 4,51-et pedig harmadikra ugrotta, végül a 4,56 méteres csúcsmagasságon másodikra jutott át. A versenyt a második helyen zárta a hozzá hasonlóan 4,56 métert teljesítő görög Eleni-Klaudia Pólak mögött.

Klekner a verseny után elmesélte, az edzőjével együtt örültek, de már egyből kapta is a technikai tanácsokat az ugrással kapcsolatban. Az eszéki volt az utolsó fedett pályás versenye, igyekszik ranglistáról kijutni az olimpiára.

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább