Külföld

Megbüntette az UEFA a slovant

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága pénzbüntetéssel és szektorbezárással sújtotta a slovant a Ferencváros elleni BL-selejtezős párharc első mérkőzésén történt szurkolói magatartás miatt.
A pozsonyi klub 40 ezer eurós pénzbüntetést kapott szurkolóinak rasszista viselkedése miatt. A slovannak a pályára bedobott tárgyakért 25 ezer, míg pirotechnikai eszközök használatáért 15 ezer eurót kell fizetnie.

A szlovák bajnoki címvédőt még a Ferencváros elleni BL-selejtezős párharc első, budapesti mérkőzésén történtek miatt büntette meg az UEFA.

Az együttes további szankcióban is részesült: az augusztus 11-i, Olympiakosz elleni hazai Európa-liga-selejtezőn ugyanis nem lehet majd megnyitni a slovan szurkolóinak fenntartott C szektort, az üres helyekre pedig a rasszizmust elutasító molinót kell kihelyezni.

A slovan szurkolói ezenkívül nem lehetnek jelen a stadionban az EL-párharc első, görögországi mérkőzésén sem, amelyet augusztus 4-én játsszanak.

Amennyiben a slovan drukkerek egy későbbi európai kupamérkőzésen hasonlóképpen viselkednek, két évig nem utazhatnak idegenbeli találkozókra.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább