Külföld

Medvegyev: Ukrajna az kétségkívül Oroszország

Ukrajna az orosz stratégiai érdekek szférájába tartozik, és más minőségében nincs jövője – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

„Az orosz emberek Ukrajnát a nagyobb orosz civilizáció részének tekintik” – mondta a Szocsi ifjúsági konferencián hétfőn tartott beszédében.

“A Dnyeper folyó mindkét partján fekvő területek az orosz stratégiai történelmi határok elidegeníthetetlen részét képezik” – mondta, az általa kedvelt kifejezést használva arra, amit a geopolitikában általában “befolyási övezetnek” neveznek. “Minden olyan kísérlet, amely erőszakkal akarja megváltoztatni őket, elvágni az élő testtől, kudarcra van ítélve”.

Megjegyezte Leonyid Kucsma, Ukrajna Szovjetuniótól való függetlenné válását követő második elnökének könyvének címét, amely kijelentette: “Ukrajna nem Oroszország”.

“Ennek a fogalomnak örökre el kell tűnnie. Ukrajna kétségkívül oroszország” – mondta Medvegyev.

A jelenlegi kijevi kormányt, tekintettel annak oroszellenes politikájára, saját népére nézve a legfőbb fenyegetésnek minősítette.

„Az ukránok beleestek egy ostoba csapdába, amelyet az USA és szövetségesei állítottak nekik, akik sikeresen fegyverré változtatták az országot Oroszország ellen” – mondta.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább