Külföld

Medvegyev lerántotta a leplet a „Scholzokról és Borrellekről”

A nyugati politikusok, köztük Olaf Scholz német kancellár és Josep Borrell, az EU diplomáciai szolgálatának vezetője már nem hisznek Ukrajna győzelmében, de továbbra is „mantrázzák” azt, hogy igazolják a Kijev támogatására fordított hatalmas kiadásokat – jelentette ki Dmitrij Medvegyev.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese megjegyezte, hogy sok elemző Nyugaton „vagy nyíltan, vagy azok, akik félnek és szégyenlősek, valahol a pálya szélén, azt mondják”, hogy Oroszországot nem lehet legyőzni, „bár nyilvánosan mindenféle badarságot hirdetnek, politikai ostobaságokat hordanak össze”.

„Tehát ezek a felelőtlen kijelentések mindenféle Scholzoktól, Borrellektől és másoktól, ezek csak a nyilvánosságnak szólnak, ők maguk sem hiszik el, de mantraként kell ismételgetniük. Csak azért, hogy igazolják a mindenkori katonai költségvetések hatalmas kiadásait” – hangsúlyozta Medvegyev, akit a TASZSZ idéz.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább