Külföld

Medvegyev az új brit kormányfőről: az őrült-bácsi ment, az őrült-néni jött

Dmitrij Medvegyev két nemzetközi hírt kommentált a Telegram-csatornáján. Az első az új brit miniszterelnök, Liz Truss hivatalba lépése, a másik pedig Josep Borell EU diplomata Oroszországról tett kijelentései.
1. Őrségváltás Nagy-Britanniában: az őrült-bácsi ment, az őrült-néni jött.

Az új miniszterelnök: a) inkompetens és középszerű termonukleáris ruszofób, aki alapvetően nem ért politikához, történelemhez, földrajzhoz, de mindenben le akarja győzni Oroszországot;

b) Margaret Thatchert utánozza, de az ő képességei 5 százalékával sem rendelkezik;

c) azt reméli, hogy leküzdi az energiaválságot és az élelmiszerinflációt, ami a saját őrült szankciógyakorlatainak következménye. Mindenkivel összeveszik, elbukik és szégyenszemre távozik, akárcsak elődje, a bozontos Boriszka. Nos, a hagyományairól híres Nagy-Britanniában úgy tűnik, hogy egy újabb hagyomány van kialakulóban.

2. Egy Borrel nevű levert arcú férfi kijelentette, hogy Oroszország fasiszta állam.

Nem térnék vissza egy rövidlátó EU-biztos eme gusztustalan kijelentésére, de külön ki kell emelnem, hogy az ilyesmit senkinek sem szabad elfelejtenie. Ezt a tisztviselőt örökre fel kellene írni a tiszteletlenséget tanúsító, kegyelemre nem jogosult személyek listájára – írta bejegyzésében Medvegyev.

(oroszhirek.hu)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább