Külföld

Medvegyev: A szankciók nem fogják meghatni Moszkvát

A volt orosz elnök szerint „bolondság” az egész.
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke azt mondta, „bolondság” lenne azt hinni, hogy az orosz vállalkozások elleni nyugati szankciók hatással lehetnek a moszkvai kormányra.

A Nyugat egy sor szankciót vezetett be Oroszországgal szemben, és egyes szankciók kifejezetten Vlagyimir Putyin elnökhöz közel álló milliárdos üzletemberekre irányulnak.

„Tegyük fel magunknak a kérdést: képes-e bármelyik nagy üzletember a legapróbb befolyást is gyakorolni az ország vezetésére?” – mondta Medvegyev a RIA orosz állami hírügynökségnek adott interjújában.

„Nyíltan megmondom: nem” – válaszolta meg a saját kérdését Medvegyev.

Az elemzők azonban úgy vélik, hogy az oligarchák megszorítása működhet, mivel ők nyomást gyakorolhatnak Putyinra, hogy változtasson stratégiáján.

Brooke Harrington szociológus professzor, aki a szupergazdagok offshore vagyonát kutatta, azt mondta,

a leggazdagabb oroszok sokkal jobb helyzetben vannak, mint az átlagpolgárok ahhoz, hogy közöljék Putyinnal, hogyan pusztítja országát az inváziója”.
„Az oligarchák és családjaik pazar életmódja azt jelenti, hogy nagyon ki vannak téve a külső nyomásnak” – tette hozzá.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább