Belföld

Medián: A pedofiltörvényt 47, az EU-t 83% támogatja

42 százalék elutasítja a törvényt…

Az EU-pártiak győznének, ha a kormány „gyermekvédelmi népszavazása” helyett az uniós kilépésről tartanának referendumot.
A Medián közvélemény-kutatása szerint a magyarok 47 százaléka támogatja, 42 százaléka elutasítja a gyermekvédelmi pedofiltörvényt, és az arra adott erős európai válasz sem rontott az EU megítélésén – írja a hvg360.

A magyarok 83 százaléka támogatja, 11 százaléka ellenzi az uniós tagságot.

A fideszeseknél ez az arány 79/17, az ellenzékieknél 90/7. Ha a „gyermekvédelmi törvény” helyett az uniós kilépésről lenne népszavazás, a válaszadók csaknem kétharmada biztosan szavazna, 79% a maradásra, 13% a kilépésre.

A pedofiltörvény megítélése erősen függ a politikai hovatartozástól, az iskolázottságtól és erős a generációs törésvonal is, de az meglepő, hogy a törvényt még a fideszesek negyede is elutasítja, míg az ellenzékiek 29%-a támogatja. Ez azzal magyarázható, hogy a Jobbik-szavazói közül minden második pozitív választ adott. A bizonytalan szavazókat teljesen megosztja a törvény, 39 százalékuk egyetért vele, 39 százalékuk ellenzi, 22 százalékuk pedig nem tudja eldönteni, vagy inkább nem válaszolt a kérdésre.

A felmérés július 13. és 19. között készült, 1000 fő telefonos megkérdezésével. A kisebb torzulásokat úgynevezett súlyozással korrigálták, így tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét. A közölt adatok hibahatára a teljes mintában a válaszok megoszlásától függően legfeljebb ±3 százalék.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább