Belföld

Mazsihisz-elnök: Szervezett támadások érik a zsidóságot

„Az elmúlt hetekben érezhető módon megszaporodtak a zsidók elleni atrocitások” – fogalmazott Heisler András

Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára horogkeresztet festettek, valamint korábban az épület liftjében SS-emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták fel. Mindezt Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere jelentette. Úgy fogalmazott: „Az ilyen, a történelem szemétdombjára való eszméket hirdető embereknek nincs helye köztünk”.

A tiltott náci jelképet azóta lemosták az épület faláról. A polgármester szerint itt két héten belül már másodszor történt hasonló eset.

„Horogkeresztet, SS-emblémákat, a belső liftet megrongálták szintén ilyen gyűlöletkeltő feliratokkal, illetve pénteken és szombaton köpködésre, illetve szóbeli atrocitásokra is sor került, ami a kerületi és a budai zsidó közösség tagjait érte” – nyilatkozta az RTL Híradójának Őrsi Gergely polgármester.

„Az elmúlt hetekben érezhető módon megszaporodtak a zsidók elleni atrocitások. Ezek mind nagyon tudatos antiszemita cselekmények, nem indulati cselekmények, nem a hagyományos utcai antiszemitizmus részei.

Ezeket előre kitervelt módon egy valóságos támadásként tudjuk felfogni a zsidóság ellen

– fogalmazott az RTL Híradónak Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább