Belföld

Mától Magyarországon is kapható az egynapos autópályamatrica

A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján.

Mától lehet napi e-matricát vásárolni, az új típusú jogosultságot motorra kedvezményes áron lehet majd megvenni – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ). Azt írták,

az úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra lesz érvényes, 0 órától 24 óráig, és a teljes hazai díjköteles úthálózaton használható lesz.

A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján, fontos azonban, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybeesik, a napi matrica csak a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem.

A nap matrica bruttó ára  a különböző díjkategóriákban 2570 és 5150 forint között alakul,

és április 1-jétől a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban és saját online felületén, valamint a Nemzetiútdíj.hu oldalon is megvásárolható lesz.

A NÚSZ azt kérte az autósoktól, hogy aki nem közvetlenül a társaságnál, például a Nemzetiútdíj.hu oldalon veszi meg napi e-matricát, érdeklődjön előzetesen a vásárlás tervezett helyszínén a matrica elérhetőségéről, ugyanis még nem minden viszonteladó partnernél lehet megvásárolni azt április 1-jétől.

Forrás: Magyar Nemzet,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább